Article
1 comment

Durf jij je hart te volgen?

dromen - introvert - manifesteren - afstemmen - actie - boomhut - boomhutxxl

Je hart volgen, het klinkt zo mooi, maar doe je het ook echt? Ik namelijk lang niet altijd. Er komen zo vaak verlangens in mij naar boven, die ik met dank aan mijn innerlijke criticus heel gauw opsla de dossiermap Ooit of Niet realistisch. Maar nu zit ik dit blog te typen op een plek waar ik nooit zomaar terecht zou zijn gekomen als ik mijn hart niet had gevolgd.

Eind mei was ik bezig met mijn afstemming voor de maand juni. Ik neem daar altijd de tijd voor – echt tijd voor mezelf om lekker te gaan dromen, te schrijven en in Pinterest een alignment board te maken voor de komende maand.

Hoe wil ik me voelen?
Wat wil ik de komende maand verdienen?
En hoe wil ik dat verdienen? (meestal is dat relaxed en met veel plezier  trouwens).
Wat ga ik met dat geld doen?
Wat zou ik graag willen doen of ervaren de komende maand?
En welke affirmaties en plaatjes helpen mij om dat gevoel op te roepen en te verstevigen?

Verlangens

En terwijl ik daarmee bezig was popte een verlangen in me op. Al tijden ben ik fan van het programma Treehouse Masters op TLC, waarin ze de meest geweldige boomhutten bouwen op prachtige plekken in Amerika. En dat is een van mijn dromen, om ooit zelf een boomhut te hebben – een plek in de natuur, tussen de bomen, met een prachtig uitzicht, waar we heerlijk kunnen relaxen en cocoonen EN waar ik heerlijk kan schrijven en werken.

Oh jaaaa… dat kon ook wel op mijn alignment board, maar hoe en wat daarvan had ik niet meteen een idee. Maar goed, is niet erg, ik werd er wel heel blij van, dus het mocht erbij.

Een paar dagen later had ik ineens een ingeving – afgelopen jaar was het programma Boomhut XXL op tv, waarbij er door vijf teams boomhutten werden gebouwd op campings in Drenthe. En iets in mij zei dat dat een ingang zou kunnen zijn, dus ik googelde wat, bekeek alle boomhutten en koos drie boomhutten uit waar ik heel graag wel eens een dagje zou willen proeven.

Geïnspireerde actie

Mijn hoofd vond van alles, maar mijn hart drong aan dat ik die campings een mailtje zou sturen. En ach, wat kon me daar nou overkomen? Dus, mails getikt op de verzenden-knop gedrukt en afwachten maar. Ik zou wel zien. De volgende dag had ik van alle drie al een reactie. De eerste twee vonden het een leuk mailtje, maar proefdraaien was geen optie – boeken wel.

Maar nummer drie stuurde een heel ander berichtje. Dat was Camping Diever – zij waren heel verrast door mijn vraag en helemaal enthousiast. In juni was de boomhut door de week niet altijd verhuurd, dus als ik een keer wilde komen proefdraaien was ik van harte welkom.

Vervolgens stroomde mijn agenda vol met afspraken en deadlines en ineens is het alweer de laatste week van juni EN werd het prachtig weer. Zal ik, zal ik niet? Hij is vast al wel geboekt deze week met dit mooie weer.

Volg je hart, want dat klopt 🙂

En weer won mijn hart het, toch maar gemaild gisteravond en YES, nu zit ik hier – op de veranda van een prachtige boomhut tussen de bomen met heel veel vogelgeluiden om me heen. En voelt precies zoals ik had verwacht – VRIJ. De rust, de vogelgeluiden, de wind door de bomen, de ruimte om me heen, het groen.

Kijk dan:

hart - boomhut - boomhutxxl - dromen - manifesteren - actie
hart - boomhut - boomhutxxl - dromen - manifesteren - actie
hart - boomhut - boomhutxxl - dromen - manifesteren - actie
hart - boomhut - boomhutxxl - dromen - manifesteren - actie

Het smaakt absoluut naar meer. Die boomhut gaat er ooit komen – ik weet niet hoe, ik weet niet waar, ik weet niet wanneer, maar dat maakt niet uit, ik weet het dat komt.

En dat is hoe manifesteren werkt.

Het verlangen voelen.
Jezelf toestaan te dromen en het uit te spreken.
Het hoe loslaten.
Je hart en inspiratie volgen en geïnspireerde actie ondernemen.

Mijn verlangen naar vrijheid, flow en rust is altijd aanwezig, maar het lukt me nog niet altijd om daar gehoor aan te geven. Mijn hoofd ligt dwars, maar mijn hart blijft aandringen.

Keuzes maken

Om dat verlangen te kunnen manifesteren, moet ik keuzes maken.
En dat is geen eenmalige keuze, nee, elke dag weer moet ik kiezen voor wat ik wil – volg ik mijn hoofd of volg ik mijn hart? En zo kan ik elke dag weer een beetje meer vrijheid, flow en rust creëren – totdat dat mijn nieuwe normaal is geworden.

En jij?

Welk verlangen komt bij jou elke keer terug maar druk je met je hoofd weer weg?
Wat zou er gebeuren wanneer je dat verlangen er laat zijn?
En wat zou er gebeuren wanneer je je hart volgt en de ingevingen die je krijgt om stappen te zetten (hoe mini ze ook maar lijken) zou opvolgen?

 

P.s.
Terwijl ik dit blog aan het schrijven was, diende een nieuwe ingeving zich aan. Wat nou als ik jou zou kunnen helpen om je verlangens er te laten zijn en de eerste stappen te zetten op weg naar het realiseren van die dromen? Mijn Dream Tea is daar ideaal voor.
Maar… mijn vingers en hoofd kunnen mijn hart even niet bijhouden, dus dat is een gevalletje wordt vervolgd. Ondertussen kun je HIER al wel vast een ervaring lezen van iemand die eerder al de Dream Tea bij mij heeft gedaan. Spreekt het je aan en wil je er graag meer over weten, stuur me dan een mailtje op tineke@tinekeblokzijl.nl – dan praat ik je bij en hou ik je op de hoogte van het hoe, wat, waar en wanneer.

1 Comment so far

  1. Dank je wel Tineke voor je inspirerende verhaal. Het ontroerd me! Wat een geweldige dag heb je achter de rug!
    Je brengt me op een idee met je maandelijkse afstemming. Wat een briljant idee!
    Liefs, Esther

    Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.