Article
0 comment

Flow: 3 tips om erin te komen en te blijven

Flow: 3 tips om erin te komen en te blijven

Ken je dat? Soms heb je van die dagen waarop alles vanzelf lijkt te gaan. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar en ineens weet je precies wat je te doet staat en in welke volgorde. Dat fenomeen kennen we ook wel onder de naam flow. Heerlijk is dat!
Jammer is alleen wel dat op andere momenten die flow ineens ver te zoeken is.

Dat is zo lastig met ‘flow’ – het ene moment is hij je beste vriend en het andere moment is het ineens weer een vage bekende geworden. Ik heb deze week het geluk dat de flow een vaste waarde in mijn leven is – het was een super drukke week boordevol leuke dingen, maar dankzij mijn vriend flow voelde het helemaal niet zwaar of druk aan.

En denk jij nou, ‘Ja, hartstikke leuk hoor, Tineke. Ik vind het super fijn voor jou, maar doe mij zo’n week. Ik wil ook wel graag een week of langer echt in flow werken. Lijkt me heerlijk!’
Lees dan vooral lekker even verder, want ik heb drie tips voor je die je kunnen helpen om lekker in de flow te blijven.

Tip 1 - stel vragen

Stel vragen? Ja pfff, aan wie dan? En hoe dan?
Nou, gewoon in het luchtledige (al zie ik dat als het universum, dat altijd voor ons zorg). En ja, dat klinkt allemaal wat vaag, ik weet het. Maar geloof me, het werkt.

Begin je dag met een kort stiltemoment voor jezelf, even lekker helemaal niets, alleen maar even zijn, zitten en ademhalen. En stel dan in de stilte eens de vraag: Wat kan ik nu doen om… (en vul maar in wat je graag wilt).

Een paar voorbeelden:
Wat kan ik nu doen om mijn droomklanten te inspireren?Wat kan ik nu doen om meer geld te ontvangen?
Wat kan ik nu doen om gelukkiger te worden?
Wat kan ik nu doen mijn aanbod nog beter af te stemmen op mijn droomklanten?

En kijk dan eens wat er gebeurt. Misschien krijg je meteen een ingeving of misschien duurt het even, maar er gebeurt altijd iets. En ga die ingeving dan niet onder een vergrootglas leggen maar ga gewoon doen. Neem actie en kijk hoe het voelt. En als je klaar bent, stel je weer een vraag en kijk je weer wat er in je opkomt.

Ik doe dit nu al een poosje en het voelt zoveel lichter en makkelijker om zo te werken. Niet te veel nadenken, maar gewoon lekker doen. En dan bedoel ik natuurlijk niet dat je zomaar overhaast allerlei dingen in de wereld moet gaan zetten. Nee, natuurlijk moet je over bepaalde dingen heus wel nadenken. Maar het kan soms heerlijk zijn om eerst gewoon even je inspiratie te volgen en dan pas te gaan schaven, in plaats van eerst alles tot in de puntjes uit te denken en dan geen letter op papier kunnen krijgen, omdat je inspiratie vervlogen of dood-gedacht is.

Probeer het volgende week gewoon eens uit!

Tip 2 - Volg je hart en niet je hoofd

We zijn in deze tijd en in deze wereld zo gewend om ons hoofd bij alles wat we doen leidend te maken, dat we de pareltjes die ons hart ons ingeeft vaak maar laten voor wat ze zijn.
Ons hoofd en onze innerlijke criticus overschreeuwen de fluisterstem van ons hart en onze intuïtie.

Die fluisterstem komt uit ons hart, uit onze kern, uit onze innerlijke bron van wijsheid. Die fluisteringen weerspiegelen wie wij ten diepste zijn, onze kracht, onze talenten.

Hoe fijn zou het zijn als je kunt doen wat echt bij jou past? Als je zou werken op een manier die volledig aansluit bij wie jij ten diepste bent? Zou dat niet heerlijk zijn? Zouden heel veel dingen dan niet veel makkelijker gaan en zou je niet ook een heel aantal dingen niet meer doen of anders doen?

Wanneer jij volledig jezelf kunt zijn in je bedrijf en echt durft te luisteren naar wat er diep vanbinnen in jou zit, die fluisterstem van je hart en intuïtie weer leert herkennen en horen, gaan er magische dingen gebeuren. Dan gaan heel veel dingen veel meer vanzelf.

En nee, dat gebeurt niet van de een op de andere dag, maar je kunt er wel vandaag al mee beginnen. Door je bewust te worden van momenten waarop jouw hart tot je spreekt.
Voor mij is dat tijdens activiteiten waarbij ik vooral met mijn handen bezig ben en mijn hoofd wat in de spaarstand kan, zoals tijdens was opvouwen, tijdens wandelen, badderen of douchen.

Let er de komende tijd eens op en maak er gebruik van.
Ik ben heel benieuwd wat er dan gebeurt.

Tip 3 - Zorg voor een positieve vibe

Niets zo dodelijk voor flow als negativiteit.
Of het nu negatieve gedachten zijn, een negatieve sfeer om je heen (door onuitgesproken dingen die nog in de lucht hangen) of rommel waar je je aan stoort dat maakt niet uit. Flow houdt van licht en positief.

Dus geniet van wat er allemaal al wel is en focus je niet op dat wat je nog niet hebt (of dat nou in je werk of privé is). Stem je af op je verlangens en op het eindresultaat wat je voor ogen hebt voor dat waar je aan werkt. Stel je voor dat dat wat je wilt bereiken en waar je die flow voor nodig hebt al klaar is, dat je het al hebt bereikt, en stel je helemaal voor hoe dat zou voelen, wikkel dat gevoel helemaal om je heen.

En omring je ook met dingen die je een goed gevoel geven. Zet bijvoorbeeld een mooie bos tulpen op je werkplek neer of steek een paar kaarsjes aan. Zet een fijn muziekje op waar je blij van wordt of waar je je goed bij kunt concentreren.

En wees vooral ook lief voor jezelf. Zorg goed voor jezelf. Flow houdt van een hoge energie – als jij fit en uitgerust bent, gaat alles makkelijker en lijkt alles mooier. Neem op tijd pauze, las Lief voor Jezelf-momenten in, verwen jezelf met een badkamer-retreat, kook en bak lekkere gezonde dingen voor jezelf, lees een inspirerend boek en ga lekker buiten wandelen en genieten van de prachtige natuur om ons heen en de buitenlucht.

Bonustip

En nog een laatste tip, doe volgende week mee met mijn Lief Voor Jezelf 7-daagse die op Valentijnsdag start. Geef jezelf eens een fijn Valentijnscadeau dit jaar en maak een begin met die positieve vibe.

Zeven dagen lang ga ik je inspireren met filmpjes en simpele opdrachten of uitdagingen om echt tijd vrij te maken voor diegene die het allerbelangrijkst mag zijn in jouw leven – JIJZELF.

We zetten ons zelfs zo makkelijk op de laatste plaats en nemen genoegen met de kleine beetjes tijd die we overhouden nadat we voor iedereen die voor ons belangrijk is hebben gezorgd (onze partner, onze kinderen, onze klanten, onze familie, onze vrienden, de buren, noem maar op).

Maar om dicht bij jezelf te kunnen blijven en contact te maken met al het moois dat diep in jou verscholen ligt, moet je ook bewust aandacht aan jezelf schenken en niet af en toe, nee, gewoon lekker elke dag. En dat hoeft echt niet veel tijd te kosten.

Kies voor positieve vibes en liefde
En kies voor jezelf.

Meld je hier aan voor de Lief Voor Jezelf 7-daagse: http://tiny.cc/liefvoorjezelf

Lief Voor Jezelf 7-daagse

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.