Article
0 comment

Introvert en eigenwijs: een match made in heaven

eigenwijs - introvert - vrouwelijke ondernemer

Introvert wordt vaak gelijkgesteld aan saai en stil, maar geloof mij, niets is minder waar. Mensen hebben er geen weet van wat zich onder het oppervlak schuilhoudt en wat er gebeurt als je een introvert voor je alleen hebt. Toch?!

Introverte mensen hebben over het algemeen een zeer levendige en kleurrijke binnenwereld en vinden het mede daarom heerlijk om regelmatig alleen te zijn. Sterker nog dat heb je keihard nodig. Je weet vaak diep vanbinnen heel goed wat je wilt, maar dat komt er niet altijd uit omdat je makkelijk overspoeld raakt door alle drukte om je heen.

En dat is zo jammer, want juist die eigenwijsheid – ik zeg liever eigen-wijsheid – diep vanbinnen is wat jou zo prachtig en uniek maakt. Toch verstoppen we het vaak, houden we het voor onszelf en soms stoppen we het door omstandigheden zo diep weg dat we helemaal niet meer weten wat we nou eigenlijk zelf echt willen.

Eigen-wijsheid: zoekgeraakt in de maalstroom

In de huidige wereld is het ontzettend belangrijk om snel te kunnen schakelen, vernieuwend te zijn en jezelf te laten zien en horen, anders val je gewoon niet op in de zee vol ondernemers.

En dus ga je maar mee in de maalstroom en richt je je bedrijf in volgens de algemeen geaccepteerde standaarden. Je gebruikt dezelfde woorden als andere ondernemers in jouw beroepsgroep, biedt vergelijkbare diensten aan, probeert jezelf te laten zien on- en offline, je volgt een aantal inspirerende en succesvolle ondernemers en maakt dankbaar gebruik van hun tips en systemen.

Maar….. wat is het hard werken en wat ben je vaak moe. Je doet precies wat je moet doen en wat andere ondernemers om je heen ook doen, maar het voelt zo zwaar. En als je heel eerlijk bent levert het nou ook niet echt de hoofdprijs op.

Je ziet zoveel meer mogelijkheden en voelt dat je eigenlijk graag heel anders met je klanten zou willen werken, op een manier waarop je eigenlijk veel meer voor hen kunt betekenen, op een dieper niveau. Niet meer “u roept, wij draaien”, maar juist er veel dieper induiken, mensen iets leren, meedenken, aanzetten tot verder denken dan de gebaande paden. Niet alleen de oppervlakkige vraag of behoefte vervullen, maar juist nog een stap verder gaan.

Maar je doet het niet, want:

Waar moet je beginnen?
Wie zit daar nou op te wachten?
Wie ben ik nou om te denken dat ik dat kan?
Je weet niet of je het echt wel kunt.
Wat nou als het toch niet werkt?
Enzovoorts, enzovoorts…

Deze lijst kun je eindeloos aanvullen met bezwaren om toch vooral maar in de gebaande paden te blijven wandelen, niet op te vallen, niet je kop boven het maaiveld te hoeven steken.

Ik daag je uit: doe het wel!

Ik daag je juist uit om dat wel te doen – op JOUW EIGEN MANIER en in JOUW TEMPO.

Omdat ondernemen op jouw eigen voorwaarden en op de manier die past bij wie jij bent en wat jij te bieden hebt, zoveel lichter voelt.

En ik bedoel dan niet dat je vandaag ineens al je schepen achter je moet verbranden en op de zeepkist moet gaan staan om jouw waarheid te verkondigen, want zo zitten wij als introverte vrouwen niet in elkaar.

We gaan niet over één nacht ijs, we willen er goed over nadenken en het moet ook echt goed voelen. Vooral dat laatste is superbelangrijk!

Maar ik daag je wel uit om vandaag alvast je eigen-wijsheid aan te boren.

En wel door jezelf eens de volgende vragen te stellen:

Als je diep naar binnen kijkt, wat zou jij dan graag willen veranderen aan je bedrijf? Hoe zou jij het eigen-wijs op jouw manier willen doen?

Deel je het met me door hieronder een reactie achter te laten?

P.s. Voel jij je aangesproken als eigen-wijze introverte vrouw en voel je nu zo’n kriebel in je buik? Zo van, ja, eigenlijk wil ik graag veel eigenwijzer zijn en nu echt gaan werken zoals ik dat wil en op de manier waarvan ik voel dat ik er mijn klanten écht verder mee kan helpen? Dan zou ik het ontzettend leuk vinden om jou beter te leren kennen en wil je graag uitnodigen voor een Routeplanner Inspiratiesessie!

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.