Article
7 comments

Kies jouw eigen route en geniet van je reis

jouw eigen route - introvert - sensitief - ondernemer

Gisteren zag ik een aflevering van Treehouse Masters. Een heerlijk programma vind ik dat en stiekem droom ik zelf ook van een gave boomhut met geweldig uitzicht, een plek waar ik heerlijk tot rust kan komen en lekker kan schrijven, werken, relaxen en genieten.

En aan het eind hoorde ik Pete Nelson, de presentator, iets zeggen dat ervoor zorgde dat ik het programma terugspoelde en m’n schrijfboek en pen erbij pakte. Wat hij precies zei, kan je op de afbeelding hieronder zien.

avontuur

Het avontuur aangaan

Het raakte zo aan waar ik voor sta, voor mijn gevoel. Niet de blik gericht op de eindbestemming en zo snel mogelijk van A naar B zien te komen, maar juist het avontuur aangaan van de reis die je maakt – in jouw tempo en op jouw manier.

Je ogen en geest openhouden voor de onverwachte pareltjes en mogelijkheden die je onderweg tegenkomt en niet bang zijn voor de hobbels in de weg waar je op stuit.

Vol vertrouwen relaxen in de route die je aflegt en genieten van de meters die je maakt, van je rustmomenten, van de uitzichten, van de mensen die je op je route ontmoet en het lef hebben om te blijven geloven in jouw eigen pad, ook als je obstakels tegenkomt die eng zijn en op het eerste oog niet te overwinnen zijn.

Ondernemen is een avontuur dat ieder op zijn eigen manier beleeft. Het pad ligt voor je open en het is aan jou om de eerste stap te zetten op weg naar een bedrijf dat helemaal bij jou past, waarin je doet waar jij goed in bent en waar jij ontzettend blij van wordt.

Gestrand langs de snelweg

Heel lang heb ik geprobeerd om de snelweg naar een succesvolle onderneming te nemen. Enthousiast stond ik in de startblokken en ging ik als een speer op weg, gevoed door de motiverende teksten en trainingen van andere al heel succesvolle ondernemers die het pad al voor me hadden gelopen en mij nu meenamen op hun pad naar succes.

En in het begin ging dat super, ik volgde alle stappen zorgvuldig op en merkte ook dat het werkte – en wat kreeg ik daar een energie van. Maar na een poosje, soms waren het weken, soms waren het maanden, zakte die energie als een plumpudding in elkaar. Het stroomde niet meer, ik voelde steeds meer weerstand tegen hoe ik bezig was, het voelde niet goed.

En dus gooide ik teleurgesteld, gedesillusioneerd en moe het bijltje erbij neer.

En, ezel die ik soms ben, stootte ik me nog een fiks aantal keren aan diezelfde steen. Elke keer dacht ik weer dat dit de sleutel zou zijn tot mijn succes als ondernemer en als coach.

En hoe frustrerend het soms ook is geweest en hoe verdrietig, boos en onzeker ik me soms ook heb gevoeld, het heeft me wel gebracht tot waar ik nu sta.

Thuiskomen en je eigen weg gaan

Het heeft me geholpen om mezelf echt te gaan accepteren – weer terug te gaan naar dat heerlijke zelfvertrouwen dat ik als kind had, dat meisje dat zich vrij en onbevangen in het leven stortte, graag in de spotlight stond en zich niet druk maakte om wat anderen van haar dachten (oké, oké, ik ben daar nog niet helemaal weer, maar well on my way!)

Ik ben introvert en hooggevoelig en ik kies ervoor om dat als mijn superpowers te zien, in plaats van als “beperkingen”. En ik ben gaan accepteren dat dat inhoudt dat veel van de gebaande paden in het ondernemerschap niet bij mij passen en dat ik het ook echt op MIJN eigen manier wil doen. En nee, MIJN manier is geen snelweg naar roem, succes en rijkdom, maar reken maar dat ik er via mijn toeristische route uiteindelijk ook wel kom.

Mijn toeristische route doet recht aan wie ik ben en wat ik nodig heb, geeft me de vrijheid om rust te pakken wanneer dat nodig is, om mijn werk en gezin te combineren zonder een continu knagend schuldgevoel naar of mijn werk of mijn gezin, om heel veel lol te hebben, om met volle teugen te genieten van het uitzicht, om de tijd te nemen om vrij te creëren, om echt mijn hart te volgen en mijn hoofd op het tweede plan te zetten.

En dat gun ik jou ook, want hoe zou het zijn als je:

 • helemaal oké zou zijn met wie je bent – een prachtige introverte en/of sensitieve ondernemende vrouw, die zichzelf op 1 durft te zetten en eigen-wijs haar eigen pad durft te lopen?
 • de snelweg zou kunnen verlaten en weer de rust zou hebben om te voelen wat JIJ eigenlijk wilt?
 • je niet meer steeds jezelf zou vergelijken met andere ondernemers, ondernemers die vaak al verder zijn dan jij bent en heel anders in elkaar steken dan jij?
 • je niet meer steeds heen en weer geslingerd zou voelen tussen werk en privé, maar daar eindelijk balans in zou voelen omdat jij aan het stuur zit van jouw onderneming en op jouw eigen voorwaarden onderneemt?
 • helemaal jezelf zou kunnen zijn in je werk, zonder maskers, zonder enorme, geforceerde sprongen uit je comfortzone?
 • vol vertrouwen jouw eigen pad zou kunnen creëren, jouw droombedrijf?
 • je helemaal veilig voelt om jezelf te laten zien aan de wereld on- en offline?
 • uit het moeten en “hoe het hoort” stapt en in jouw eigen ritme gaat werken en je niet meer overweldigd, overprikkeld en uitgeput voelt van alles wat je denkt te moeten – maar kiest voor wat jij wilt?

Dat is waar ik jou bij kan helpen. Ik ben geen businesscoach die je naar snel succes en tonnen omzet leidt, dus als je daar naar op zoek bent, ben je bij mij niet aan het juiste adres.

En nu jij!

Ik help jou om los te laten wat niet bij jou past en de basis te leggen voor jouw eigen tailormade ondernemerspad dat naar jouw eigen droomdoelen leidt, zodat ondernemen relaxed en leuk wordt en blijft, omdat jij doet wat bij jou past en keuzes maakt vanuit jouw hart. En jij vanuit rust en in jouw eigen tempo kunt bouwen aan jouw succesvolle droombedrijf waarin je 100% jezelf kunt zijn.

En natuurlijk zijn er allerlei vormen waarin ik je kan helpen.
Mijn betaalde aanbod vind je HIER

Maar ik nodig je zeker ook van harte uit om je aan te melden voor mijn GRATIS Routeplanner Community op Facebook.

De Routeplanner Community is de plek waar eigen-wijze introverte en sensitieve vrouwelijke ondernemers samenkomen. Waar je met andere introverte en sensitieve vrouwelijke ondernemers kunt zijn, ervaringen kunt uitwisselen, vragen kunt stellen, kunt spuien wanneer je iets dwarszit, met elkaar kunt lachen om wat je meemaakt en nog veel meer. Een veilige, besloten, fijne en gezellige plek.

Én daarnaast een plek waar ik jou dagelijks zal inspireren met tips, artikelen en prikkelende en uitdagende opdrachten om steeds meer en meer jouw eigen unieke pad te gaan creëren en te gaan volgen als ondernemer. Ik help je los te komen van “hoe het hoort” en te gaan werken vanuit wie jij bent, wat jij wilt en waar jij goed in bent.

Op 9 oktober gaan de deuren van deze GRATIS community open en ik zou het ontzettend leuk vinden om jou daar ook te zien. Je kunt je hier aanmelden!

7 Comments

 1. Uiteindelijk werkt volgens mij iets alleen maar als het uit het hart komt dus inderdaad echt jouw route is, jouw weg. Ik vind het trouwens ook een gaaf programma, Treehouse Masters 🙂

  Reply

 2. Dat vind ik zeker een mooie wijsheid. Ik merk die zelf vaak bij het hardlopen. Dan denk ik: ‘Als nu iemand me een lift zou aanbieden waardoor ik sneller op mijn bestemming ben,’ zou ik die lift weigeren. Want het gaat om het proces en de reis.

  Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.