Article
3 comments

Netwerken, maar dan anders

Netwerken, maar dan anders

Netwerken, voor de een een noodzakelijk kwaad om te ondernemen, voor de ander een kans om inspirerende nieuwe contacten te leggen en zichzelf te laten zien.
Zelf heb ik een beetje een haat-liefdeverhouding met netwerken, en daarom doe ik ook dit op mijn eigen(wijze) manier.

Netwerken omdat het moet...

Een aantal jaren geleden, toen ik mijn bedrijfsvoering wilde aanpassen en nieuwe activiteiten wilde gaan doen als vertaler/tekstschrijver, heb ik het een periode gedaan – regelmatig allerlei netwerkbijeenkomsten bezoeken. Ik ben zelfs lid geweest van een netwerkclub.

Het hoorde erbij, vond ik, en dus moest ik mezelf maar een schop onder mijn kont geven en me in het diepe storten. En daar stond ik dan tussen de pakken tijdens een Open Coffee, ik voelde me klein, zenuwachtig en stokongelukkig.

Ik raakte uren van tevoren al gespannen, wat moest ik aantrekken, wat moest ik zeggen, hoe moest ik in gesprek komen met onbekende ondernemers? Ik had er eerlijk gezegd vaak gewoon buikpijn van.

En dan stond ik daar, in mijn nette kleren, mijn visitekaartjes in mijn tas, een kopje koffie met schoteltje in mijn hand (wat ik sowieso ontzettend onhandig vind), een glimlach op mijn gezicht geplakt in de hoop dat ik er toegankelijk uitzag.

Je kunt je vast wel voorstellen dat het geen succes werd. Ja, ik had wel wat gesprekjes, maar echt lekker liepen ze nooit. En uiteindelijk stapte ik dan na zo’n bijeenkomst doodmoe weer in de auto, teleurgesteld in mezelf en balend dat ik het niet beter had gedaan.

Na een heel aantal van dit soort ervaringen besloot ik de handdoek in de ring te gooien. Dan maar niet meer netwerken en geen contacten met ondernemers in de omgeving. Ik was er klaar mee.

Ik kroop weer in mijn comfortzone en ging weer vooral online netwerken.

Fastforward naar dit jaar...

Inmiddels (bijna) geen vertaler meer en vol enthousiasme en passie bezig om mijn coaching stevig neer te zetten.

En ja, ook nu kwam netwerken natuurlijk weer in beeld. Alleen dit keer wel vanuit een andere intentie – geen moeten meer maar willen. Ik wil heel graag in contact komen met andere introverte ondernemers, om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, misschien wel samenwerkingen aan te gaan en gewoon ook om gezellig te kletsen.

En zo ineens diende zich een interessant idee aan…

Het ontstond vanuit mijn weggeefweek toen ik 1000 likes had op mijn Facebookpagina. Een van de weggevers die week was dat ik samen met drie van mijn fans een high tea zou gaan doen. Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat ik meteen voelde, hier wil ik meer mee doen.

De geboorte van iets nieuws

En zo is Introverts Love Tea ontstaan.
Kleinschalige netwerkbijeenkomsten voor introverte vrouwelijke ondernemers.

In een kleine groep (max. 12 mensen) onder het genot van thee en allerlei lekkere dingen nieuwe mensen leren kennen.

Elke maand op een andere plek in Nederland, afwisselend op dinsdag- en donderdagmiddag, van 14.00 – 16.00 uur.

Voor meer informatie en om je aan te melden,
ga je naar www.introvertslovetea.nl.

 

3 Comments

 1. Hallo Tineke, wat een super initiatief! Mocht je in de buurt van het Groene Hart komen, driehoek Leiden/Zoetermeer/Gouda dan hou ik me aanbevolen.
  Met een suikerbewuste zoete groet,
  Thera

  Reply

  • Bedankt voor je reactie, Thera. Leuk! Op 15 november ben ik in Rotterdam. Niet helemaal in de driehoek maar nog wel in de buurt, toch?

   Reply

 2. Pingback: 5 netwerktips voor introverte ondernemers - Tineke Blokzijl

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.