Article
0 comment

Wil jij je ook echt vrij voelen?

Wil jij je ook echt vrij voelen?

Vrij zijn, je eigen ding doen, je eigen plan trekken – het klinkt allemaal zo mooi.
Maar hoe dan?? Hoe doe je dat als je steeds het gevoel hebt dat er van alle kanten aan je wordt getrokken? Letterlijk doordat je partner, je kinderen, je vrienden, je klanten van alles van je verwachten en figuurlijk doordat je zelf ook zo je eigen beeld hebt van hoe jij hoort te leven en te werken en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.
Heb jij af en toe ook zo’n zin om het uit te schreeuwen: “En ik dan??!!”

Ik herken dat helemaal. Jarenlang heb ik geprobeerd om mee te lopen in de gebaande paden – de paden van hoe ik mijn gezin voor me zag, hoe ik er voor mijn vrienden en familie hoorde te zijn, en op werkgebied in de paden van de voorbeelden die ik om me heen en in de social media zag.

Steeds maar weer probeerde ik ervoor te zorgen dat iedereen met wie ik te maken had het goed had, maar ik vergat daarbij iets heel belangrijks – ik vergat mezelf.

Ik deed maar en deed maar, holde steeds maar door en nam amper tijd om stil te staan. Met als gevolg dat ik steeds maar moe was, steeds maar druk voelde van alle kanten, gestrest was, steeds minder plezier in mijn werk kreeg, thuis prikkelbaar was (waar ik me dan weer schuldig om voelde), en steeds onzekerder werd omdat ik het ‘nergens goed kon doen’.

Maar waarom doe je het dan?

Totdat een coach me destijds, terwijl we het hadden over een aantal netwerkactiviteiten hadden die ik voor mezelf had ingepland maar waar ik eigenlijk helemaal geen zin in had, de slimme vraag stelde:

“Maar waarom doe je het dan?”
“Tja, omdat dat er gewoon bij hoort als ondernemer, toch?”
“Oh ja, wie zegt dat dan?”
“Eh…..”

Daar viel voor mij een rijksdaalder en dat leidde tot een zoektocht. Ik dook naar binnen en begon me af te vragen waarom ik eigenlijk deed wat ik deed.
Wat wilde ik nou eigenlijk zelf? Hoe wilde ik mijn leven en mijn werk indelen? Wat houdt vrij zijn voor mij in?

Mijn definitie van vrij zijn

Ik voel me vrij wanneer ik mijn werk moeiteloos kan combineren met mijn gezin. Mijn gezin is het allerbelangrijkste in mijn leven en ja, ik wil graag dat zij het goed hebben. En om te zorgen dat zij (en ik) het goed hebben, wil ik werk doen waar ik elke dag weer blij van word.

En ik wil het allerliefst live samenwerken met mensen. Online werken is in deze tijd natuurlijk niet meer weg te denken en ja, ik vind het op sommige momenten ook ideaal, maar ik zal nooit zonder live contact met mensen kunnen (Skype is daarvoor zeker geen vervanger).

Ik wil eigenwijs mijn eigen plan kunnen trekken, het op mijn manier kunnen doen. Ik ben niet iemand die in no time iets uit de grond stampt, ik heb tijd nodig om over dingen na te denken, dingen te laten sudderen. Daarnaast voel ik me vrij wanneer ik overal en altijd kan werken – ik ben niet aan mijn kantoor gebonden en werk aan m’n bureau op kantoor, aan de keukentafel, buiten in het zonnetje aan de picknickbank, in de trein, in koffietentjes, overal.

En zo heb ik langzamerhand met vallen en opstaan mijn eigen weg gevonden. Ik besefte steeds meer dat ik, hoe graag ik het soms ook wilde, niet mee kon lopen in de paden van een ander. Ik werd er gewoonweg niet gelukkig van en met mij mijn gezin ook niet. Ik moest echt mijn eigen wiel gaan uitvinden en dat heb ik gedaan.

En echt, ik kan het je van harte aanraden! Ik laat me nog steeds inspireren door allerlei mensen, maar vervolgens geef ik er mijn eigen draai aan. En dat zorgt ervoor dat ik tegenwoordig geregeld bijna huppelend naar kantoor wandel, omdat ik werk met mensen die bij mij passen, op een manier zoals ik die fijn vind en in een tempo dat voor mij prettig is.

En dat gun ik jou ook!

Hoe zou het zijn als jij je ook zo zou kunnen voelen?

Als jij jouw bedrijf helemaal zou kunnen invullen zoals dat in jouw leven en bij jou als persoon past? Als jij eigen-wijs je eigen gang zou gaan, op jouw eigen manier en in jouw eigen tempo, zonder je druk te maken om wat anderen doen en denken?

Doen wat jij leuk vindt op de manier die het best bij jou past en waarmee jij precies die klanten gaat aantrekken die écht bij jou passen? Die jij door jezelf te zijn en jouw talenten en kracht in te zetten een enorme transformatie kunt laten maken.

Elke dag vol plezier en energie aan het werk, jouw passie leven en daarin volledig jezelf kunnen zij, volledig vrij.

Wil je weten hoe ik jou hierbij kan helpen?
Ik nodig je graag uit voor een virtuele kop koffie of thee tijdens een Routeplanner Inspiratiesessie!

Je hebt mijn definitie van vrij zijn hierboven kunnen lezen.
Hoe is dat voor jou? En wat heb je daarvoor nodig?
Ik zou het super vinden als je me dat hieronder zou laten weten!

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.