Your Business Your Way

introverte ondernemers online programma

De eerste startdatum is 13 mei 2019 - daarna kun je op elk gewenst moment starten

Vind jij ondernemen soms ook behoorlijk pittig en ingewikkeld?
Een wat heftige vraag misschien om mee te beginnen, maar ik doe het toch. Zullen we eens eerlijk zijn, en toegeven dat ondernemen helemaal niet altijd even leuk is?

Ben jij ook in het ondernemersavontuur gestapt:

 • Omdat je meer vrijheid wilde hebben?
 • Omdat je in loondienst misschien wel te veel dingen moest doen die je niet leuk vond?
 • Of dingen moest doen waarvan jij vond dat ze anders moesten, maar daar geen draagvlak voor vond?
 • En na een hele poos wegstoppen van die gevoelens en jouw eigen ideeën, voelde dat je het niet meer kon en het op je eigen manier wilde doen?

Dus zette je de dappere stap naar de Kamer van Koophandel en schreef je je in als ondernemer. Nu zou alles anders worden, je zou het op jouw manier gaan doen en je wist precies wat je wilde doen en wie je wilde helpen.

Nu ben je een poosje verder en voel je dat je eigenlijk weer in hetzelfde schuitje zit. Je voelt je wéér die vreemde eend in de bijt. Ben je wel een echte ondernemer? Want zoveel dingen die bij het ondernemerschap horen, voelen helemaal niet goed. Passen voor je gevoel niet bij je: links en rechts schieten “succesvolle” ondernemers je voorbij. Ze netwerken zich suf en pitchen met het grootste gemak – zonder haperen, knalrode kop en klotsende oksels. Anderen pronken met enorme omzetten, lanceren het ene online programma na het andere, want daar zit het goud! (Toch?!)

Stiekem denk je er wel eens over na om de handdoek in de ring te gooien. Als dit het ondernemerschap is…. dan ben jij geen ondernemer, denk je!

Maar als je met je werk bezig bent, met je klanten, met dat wat je het allerliefst doet en het allerbest kan, dan voel je wel dat dit toch echt is wat je moet doen. Dan heb je geen last van twijfels en onzekerheid. En je klanten ook niet, want die zijn hartstikke blij met je!

Toch schiet je geregeld weer terug in de twijfelmodus. En vraag je je weer af of je wel geschikt bent voor het ondernemerschap.

Ja! Jij bent wel geschikt voor het ondernemerschap. Echt waar! Maar wanneer je in de gebaande paden blijft lopen en ondernemer bent zoals jij denkt dat het hoort, wordt het heel lastig. Sorry!

Het kan ook anders!

Als introverte en gevoelige ondernemer is het ontzettend belangrijk om je eigen invulling aan het ondernemerschap te geven.

 • Is veel geld verdienen, en het liefst zo snel mogelijk, voor jou niet het primaire doel als ondernemer?
 • Draait het voor jou veel meer om inhoud en persoonlijke aandacht?
 • Heb jij geen zin in een agenda vol energievretende afspraken?
 • Zie jij het niet zitten om mensen met bonussen, vroegboekkortingen en “Beslis nu!” te verleiden om de ‘Ja, ik wil’-knop op je website aan te klikken?
 • Heb jij geen zin om hard te werken aan dingen die je denkt te moeten doen, maar die je alleen energie kosten in plaats van dat ze je energie geven?
 • Heb je geen zin om tijdens de netwerkbijeenkomsten tussen de mensen in pak en de vlotte babbelaars te staan om visitekaartjes te scoren die naderhand ergens op een stapeltje of in een la verdwijnen?
 • Heb jij geen zin om meerdere keren per dag op allerlei social media kanalen te posten om jezelf te laten zien “omdat dat zo hoort”?

Prima, dat hoeft ook helemaal niet!

Dat is nou juist het fijne aan het ondernemerschap.
Eigenlijk zijn er helemaal niet zoveel regels.
Je mag het invullen zoals je het zelf wil.

Maar laat dat nou net een stap zijn die we heel vaak vergeten.
We beginnen vol goede moed aan ons ondernemersavontuur, geïnspireerd door alle voorbeelden van succesvolle ondernemers die we overal zien opduiken, de goedbedoelde adviezen van familie en vrienden, enzovoort.

We vergeten na te denken over hoe WIJ willen ondernemen.
We vergeten om een goede basis te leggen voor onszelf.
Best wel suf, eigenlijk, als je het zo leest, vind je ook niet?
(En denk nou niet dat ik het beter deed hoor, toen ik net begon, want alles wat ik hierboven schreef, heb ik zelf ook meegemaakt – en dat werkte dus NIET, ook niet voor mij).

Maar wat dan wel?

Hoe zou het zijn:

 • Als je wanneer je jezelf weer eens vergelijkt met andere ondernemers ineens voelt dat jij aan de winnende hand bent, omdat je werkt zoals JIJ dat wilt?
 • Of als je zelfs merkt dat je die vergelijking niet eens meer maakt, omdat hij je niet meer dient? En de vergelijking toch niet op gaat?
 • Als je merkt dat je je comfortzone steeds verder kunt vergroten in plaats van steeds weer onvoorbereid in het diepe te springen?
 • Als je helemaal je eigen draai hebt gevonden in het ondernemerschap en je eindelijk echt die vrijheid voelt waar je ooit zo naar verlangde?
 • Als jij voelt dat je echt achter het stuur van jouw onderneming zit en de dingen lekker eigenwijs doet zoals jij ze wilt doen en zoals ze het best bij je passen?
 • Als ondernemen ineens veel minder ingewikkeld blijkt te zijn dan je dacht, omdat je je eigen regels hebt gemaakt en daar volledig achter staat?

Met deze training ga ik je helpen om in 4 weken tijd de basis voor je bedrijf heel stevig neer te zetten – jouw eigen algemene voorwaarden. Zodat jij straks alle keuzes die je in je bedrijf wilt maken langs jouw eigen persoonlijke meetlat kunt leggen – WAT WIL JIJ?

Niet meer doen wat je denkt dat moet of wat zo hoort, niet meer anderen jouw agenda laten overnemen, maar krachtige keuzes maken op basis van waar jij voor staat.
Soms (lees: vaak) mag je best even denken: my way, or the highway!

Wat gaan we doen?

Voorbereiding – Waar sta je nu?
Voordat we beginnen aan de training krijg je van mij al je eerste opdracht toegestuurd. Een werkboek waarmee ik je aan de hand van een aantal vragen help om je huidige situatie in kaart te brengen. Waar sta je nu? En hoe is dat?

Week 1 – It’s all about energy
In week 1 draait het allemaal om energie. Energie is voor veel introverte en gevoelige ondernemers een wat ingewikkeld punt. Soms heb je er bakken van over en op andere moment kan de energie ineens helemaal weg lekken. Samen gaan we deze week onderzoeken hoe je ervoor staat in je bedrijf. Waar krijg je energie van en waar lekt je energie weg? Deze week zal een combi zijn van aha-momenten en soms ook wel wat pijnlijke ontdekkingen, maar geeft zeker voldoende aanknooppunten om in de weken erna mee aan de slag te gaan.

Week 2 – Jouw ideale werkweek
In de tweede week gaan we de informatie die je in week 1 hebt verzameld gebruiken om te kijken wat jouw ideale manier van werken zou zijn. Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit? Wat doe je wanneer, hoe wissel je af tussen actie en rust, en hoe hou je in vredesnaam je focus gericht op jouw EIGEN plan?

Week 3 – Met grenzen meer vrijheid
Als ondernemer ben jij de baas. De baas in je eigen bedrijf, jij bepaalt de regels. En dus is het ook heel belangrijk om goed te weten waar jouw grenzen liggen. Stilstaan bij wat jij als ondernemer wilt, wat je nodig hebt, hoe jij je energie hoog kunt houden en goed kunt verdelen over de dag of de week is één ding. Maar het is ook heel belangrijk om te weten wat je niet wilt en wat je kunt doen om je grenzen (beter) te bewaken. Dat is waar we deze week mee aan de slag gaan!

Week 4 – Krachtige keuzes maken
Inmiddels heb je waarschijnlijk al een behoorlijk goed beeld van hoe jouw voorwaardenpakket er vanaf nu uit komt te zien. Maar voorwaarden zijn niets waard wanneer je er niet naar handelt. En dat is waar krachtige keuzes om de hoek komen kijken. Want hoe zorg je ervoor dat je bij jezelf blijft wanneer het erop aan komt? Deze week ga ik je laten zien hoe je vol vertrouwen, maar zonder bot of hard te moeten zijn, krachtige keuzes kunt maken en kunt communiceren.

Deze online training is inclusief:

 • Elke week een nieuwe module via de mail, boordevol informatie, oefeningen en opdrachten.
 • Een besloten Facebookgroep waar je mij en de andere deelnemers vragen kunt stellen en ervaringen kunt uitwisselen.
 • In week 2 en 4 een Q&A Live sessie in de Facebookgroep waarin je mij al je vragen kunt voorleggen en ik met je meedenk!

Jouw investering?

Voor deze 4-weekse online training betaal je € 97 (excl. btw)

Ben jij er klaar voor om het moeten los te laten en je eigen plan te gaan trekken?
Om echt jouw eigen invulling te geven aan het ondernemerschap, zodat ondernemen eindelijk leuk en makkelijk kan worden?! Meld je dan nu aan!